SAKURA,SMAPK JUARA BAHAS PIALA PERDANA MENTERI 2017

S

ekolah Menengah Agama Persekutuan Kajang (SMAPK) muncul juara mengenepikan saingannya Sekolah Menengah Sains Batu Pahat (SEHEBAT) dalam Pertandingan Akhir Bahas Piala Perdana Menteri ke-44 bagi kategori bahasa Melayu di Dewan Perdana al-Khawarizmi Sekolah Menengah Sains Banting (BASIS), di sini, hari ini. Kategori bahasa Inggeris pula dimenangi oleh Sekolah Menengah Sains Kuching Utara muncul juara (SAKURA) menewaskan lawannya Sekolah Sultan Alam Shah (SAS)  . Kedua-dua sekolah menerima hadiah wang tunai RM3,000 bersama piala pusingan, piala iringan dan sijil penyertaan.

Manakala pembahas terbaik kategori bahasa Melayu Wan Mu’izzudin Nawawi Bin Wan Anuar, 17 dan bahasa English, Nazmi Ahmad Nizar, 17, masing-masing dari SMAPK dan SAKURA.